Palvelukuvaukset

SAIRAANHOITAJAN VASTAANOTTOKÄYNTI (15min)

Palvelu sisältää alkukartoituksen, ohjauksen ja neuvonnan.

SAIRAUSVASTAANOTTO (15min)

Palvelu sisältää alkukartoituksen, sairaanhoitajan tarpeelliseksi katsomat mittaukset ja toimenpiteet, omahoito-ohjeet ja neuvonnan, tarvittaessa jatkohoitoon ohjaamisen kaupungin terveysasemalle ja tarvittaessa selvitys työkyvyttömyydestä tai lapsen sairaudesta työnantajalle (1-3pv). Palvelu sopii esimerkiksi flunssaoireista kärsiville, silmätulehduksen oireista kärsiville, joilla oireet eivät ole parissa päivässä helpottaneet tai perusterveille, ei raskaana oleville naisille, joilla on virtsatietulehduksen oireita.

KORVAHUUHTELU (20min)

Palvelu sisältää korvakäytävän tutkimisen, korvavaikun puhdistamisen korvakäytävästä vedellä huuhtelemalla ja suulliset itsehoito-ohjeet. Päivää ennen korvahuuhtelua on syytä pehmittää korvavaikkua apteekista saatavilla pehmittävillä tipoilla (esimerkiksi Remowax, Oroclean, Oto-Cur). Palvelu soveltuu ihmisille, joilla on taipumusta korvavaikun kerääntymiseen korviin. Sopii myös kuulolaitteen käyttäjälle.

OMPELEIDEN TAI HAKASTENPOISTO (15min)

Palvelu sisältää haavan paranemisen arvioinnin, ompeleiden tai hakasten poiston ja suulliset jatkohoito-ohjeet. Palvelu soveltuu kaiken ikäisille, joilla on operaation jälkeen sairaanhoitajan vastaanotolla poistettavat ompeleet tai hakaset.

PUNKIN POISTO (15min)

Palvelu sisältää ihon tarkistuksen, punkin poiston ja suulliset jatkohoito-ohjeet.

MATKAILIJAN ROKOTUSOHJAUS (30min)

Palvelu sisältää voimassa olevien perusrokotusten sekä tarvittavien matkailijan rokotusten kartoituksen kohdemaan mukaan, reseptien hankinnan sekä sovittujen rokotteiden pistämisen. Palvelu soveltuu yli 15kg:n painoisille tai yli 7-vuotiaille henkilöille, joilla on perusrokotukset annettuna. Tämä ei koske Hepatiitti-rokotteita (esim. Twinrix) eikä puutiaisaivokuumerokotetta (TicoVac Junior). Nämä rokotteet eivät kuulu neuvolan rokotusohjelmaan ja on mahdollista saada Terveyspisteestä. HUOM! Vastaanotolle kannattaa tulla hyvissä ajoin (vähintään kuukautta ennen matkaa), jotta rokotusohjelma ehditään toteuttaa ennen matkalle lähtöä. Keltakuumerokotuksen yhteydessä asiakkas saa apteekista myös virallisen kansainvälisen rokotustodistuksen matkaa varten.

ROKOTUKSET (15min)

Palvelu sisältää asiakkaan ostaman rokotteen pistämisen. Palvelu soveltuu yli 15kg:n painoisille tai yli 7-vuotiaille henkilöille, joilla on perusrokotukset annettuna.  Tämä ei koske Hepatiitti-rokotteita (esim. Twinrix) eikä puutiaisaivokuumerokotetta (TicoVac Junior). Nämä rokotteet eivät kuulu neuvolan rokotusohjelmaan ja on mahdollista saada Terveyspisteestä. HUOM! Rokottamisen jälkeen on suositeltavaa olla sairaanhoitajan tarkkailussa noin 15 min mahdollisen yliherkkyysreaktion vuoksi.

MUUT INJEKTIOT (15min)

Palvelu sisältää asiakkaan ostaman injektiolääkkeen pistämisen.

HAAVANHOITO (30MIN)

Palvelu sisältää haavahoidon, puhdistuksen, siteiden vaihdon sekä suulliset kotihoito-ohjeet.  Jalkojen kylvetys ei ole Terveyspisteessämme mahdollista.

VERENPAINE (15 min)

Palvelu sisältää verenpaineen mittauksen olkavarsiverenpainemittarilla ja seurantakortin täyttämisen. Palvelu sopii esim. henkilöille, joilla on aikaisemmin todettu kohonneita verenpainearvoja, sukurasite, tarvetta verenpaineen seurannalle tai ovat muuten kiinnostuneita verenpainearvostaan. HUOM! Asiakkaan on hyvä istua noin 5 min ennen verenpaineen mittausta.

VERENSOKERI (15 min)

Palvelu sisältää verensokerin (P-Gluk) määrittämisen sormenpääverinäytteestä ja seurantakortin täyttämisen. HUOM! On suositeltavaa olla syömättä ja juomatta 2 tuntia ennen mittausta.

PAASTOVERENSOKERI (15min)

Palvelu sisältää paaston jälkeisen verensokerin (fP-Gluk) määrittämisen sormenpääverinäytteestä ja seurantakortin täyttämisen. HUOM! Ennen mittausta on oltava syömättä ja juomatta 10 tuntia.

PITKÄVERENSOKERI (30 min)

Palvelu sisältää pitkäaikaisverensokerin (B-HbA1c) määrittämisen sormenpääverinäytteestä. Mittaus ei vaadi paastoa.

VEREN RASVAT, ERITELTY KOLESTEROLIMITTAUS (30min)

Palvelu sisältää kokonaiskolesterolin, HDL-kolesterolin, LDL-kolesterolin ja triglyseridien (P-Lipidit) määrittämiseen sormenpääverinäytteestä. Palvelu sopii esimerkiksi henkilöille, joilla on aikaisemmin todettu kohonneita arvoja, sukurasite, tarvetta kolesteroliseurannalle tai ovat muuten kiinnostuneita kolesteroliarvoistaan. HUOM! Tulos on luotettavin, kun edellisestä ruokailusta on kulunut 8-12 tuntia.

HEMOGLOBIINI (15 min)

Palvelu sisältää veren hemoglobiinipitoisuuden (B-Hb) määrittämiseen sormenpääverinäytteestä. Palvelu soveltuu aikuisille ja lapsille, joilla on aikaisemmin todettu matala hemoglobiini tai haluaa muuten tarkistuttaa hemoglobiiniarvonsa.

TULEHDUSARVO (15 min)

Palvelu sisältää tulehdusarvon (P-CRP) eli C-reaktiivisen proteiinin määrittämiseen sormenpääverinäytteestä.

VIRTSAN KEMIALLINEN SEULONTA (15min)

Palvelu sisältää virtsan kemiallisen seulonnan liuskatestillä. Testi antaa viitteitä proteiinien, glukoosin, valkosolujen, veren ja bakteerien määristä virtsassa.