Kesä on juhlien aikaa

Suomen kesä on ihana. Vehreämpää ja vihreämpää luontoa saa kaukaa hakea. Luonto on niin puhdas ja kaunis, että sitä kannattaa juhlia.

Meillä oli lakkiaisjuhlat tänä keväänä. Äidillä taisi olla enemmän jännitettävää kuin ylioppilaalla; kevään kuluessa ja juhlien alla. Olin niin ylpeä kaikista ylioppilaista siellä lukion juhlasalissa. Oli liikuttavaa nähdä näiden nuorten ilo ja riemu. Yksi iso tavoite elämässä on saavutettu ja sitä oli hienoa juhlia.

Alkukesä on myös monien muiden valmistuvien juhlaa. Saadaan todistukset koulusta, valmistutaan ammattiin, saadaan tutkinnot päätökseen. On juhlien aika. Paljon on tehty työtä ja nähty vaivaa – me, itse kukin, pitkin vuotta. Nyt kun kesä on ovella ja loma jo odottaa, niin onnittele itseäsi alkuvuoden töistä ja juhli kesää!

On ilo kutsua ystäviä kylään, viettää rentoa yhdessäoloa läheisten kanssa. Ole läsnä, kuuntele, tue ja rohkaise lähellä olevaa elämän haasteissa, arjenkin keskellä. Kulje rinnalla, se antaa voimaa myös itsellesi, tuo iloisen mielen ja luo hyvää oloa ympärillesi.

On yhtä juhlaa lähteä kesäaamun valjetessa lenkille, haistella kesän tuoksuja, nähdä jäniksen hyppivän metsätiellä ja saada voimaa lihaksiin ja pirteyttä mieleen. Mielen juhlaa on myös lösähtää kesäiltana rentoon tuoliin ja ottaa vastaan ilta-auringon säteet, kuunnella linnun laulua ja olla vaan. Rohkaisen sinua tekemään tänä kesänä sen mitä olet ehkä pitkäänkin haaveillut. Vaikka nukkua yön taivasalla, paistaa makkaraa ja keittää kahvit nuotiolla, kävellä paljain varpain Lohjan järven rantahietikolla tai vaikkapa lähteä vaellusretkelle, repussa mukana herkkueväät.

Sää ei aina suosi meitä suomalaisia, kesälläkään. Joulu voi olla juhannusta lämpimämpi.

Ei anneta säätilan haitata kesän juhlaa, iloitaan ja nautitaan elämän pienistä hetkistä. Annetaan sisäisen lämmön ja säteilyn vaikuttaa ympäristöömme, sen vaikutus onkin paljon pitkäkestoisempi.

Mukavaa keskikesän juhlaa kaikille ja pidetään huolta toisistamme!

Apteekkari

loma_apukaijaCMYK

Samankaltaiset artikkelit