Kesää kohti

Kesä tulee jo kovaa vauhtia, puissa alkaa olla silmut eikä aikaakaan kun kesä on vehreimmillään.

Moni meistä odottaakin jo kovasti kesän iloja; mökkeilyä, auringon ottoa ja valoisia iltoja. Auringonvalo onkin tervetullutta pimeän talven jälkeen.. Pieni joukko meistä suomalaisista kärsii kuitenkin monimuotoisesta valoihottumasta, ”aurinkoallergiasta”. Itsekin kuulun tähän noin 20 prosentin joukkioon. Suurimmalla osalla oireet ovat melko lieviä ja häviävät kesän edetessä itsekseen. Toisilla kutina ja ihottuma saattavat kestää koko kesän, joillekin nousee rakkuloita. Tärkeää on välttää keskipäivän paahteessa oleilua ja muistaa suojata iho aurinkovoiteella ja vaatteilla. esimerkiksi Eucerinilla on aurinkoallergiaan kehitetty aurinkosuojavoide, Sun sensitivity creme gel.Toki on tärkeää suojata iho vaikkei ihottumasta kärsisikään.

Itselleni ehdoton kesätuote on ihoa hoitava puhdas lähdevesi, joita löytyy mm. Avenelta ja La Roche Posaylta. Vesi tulee syvältä lähteestä ja sisältää luonnostaan paljon mineraaleja, hiven- ja kivennäisaineita, jotka vahvistavat ja rauhoittavat ihoa. Laitan suihkepullon jääkaappiin ja suihkuttelen esimerkiksi auringossa oleilun jälkeen, virkistävää! Se käy koko perheelle ja moneen tarkoitukseen; niin vauvojen vaippaihottumaan kuin miehille parranajon jälkeen rauhoittamaan ihoa.

Toinen luottotuote kesällä on Vichyn Micellaire kolmivaikutteinen puhdistusvesi, joka poistaa kasvo- ja silmämeikin ja viimeistelee ihon puhdistuksen. Pumpulilappu kostutetaan nesteessä ja pyyhitään kasvot kauttaaltaan, ei tarvitse huuhdella vedellä. Ihan ehdoton tuote mökillä ja reissussa, jossa vettä ei välttämättä ole koko ajan saatavilla.

Kokeilemisen arvoisia aurinkovoideuutuuksia on tullut paljon mm. Vichyltä. Capital Soleil Hydra Mist on näkymätön ja kosteuttava aurinkosuojasuihke vartalolle, todella kevyt ja huomaamaton! Kasvoille löytyy kevyesti sävyttäviä voiteita jotka antavat kauniin hehkun ja päivetyksen.

 

Mukavia kesäpäiviä kaikille!

Kosmetologi, Hanna

Samankaltaiset artikkelit