Kevään teemapäiviä

Valtakunnallista lääkehoidon päivää vietetään 19.3.2014. Tänä vuonna teemana on itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö.

Lääkehoidon päivänä lääkkeiden käyttäjiä halutaan rohkaista varmistamaan lääkkeiden sopivuus asiantuntijalta. Jotta lääkehoito onnistuisi, tulisi käyttäjän olla selvillä siitä miten lääke vaikuttaa, mihin vaivaan se on tarkoitettu, milloin, miten ja kuinka kauan sitä käytetään.

Kannattaa pitää aina mukana ajan tasalla olevaa lääkelistaa. Siihen tulee kirjata säännöllisesti käytettävien reseptilääkkeiden lisäksi myös kaikki käyttämäsi itsehoitolääkkeet, rohdosvalmisteet, vitamiinit ja ravintolisät. Muista kirjata myös vain tarvittaessa otettavat lääkkeet. Myös lääkeaineallergiat ja epäsopivuudet on syytä mainita.  Listasta on suuri apu niin lääkärin vastaanotolla kuin apteekissakin lääkkeen sopivuuden varmistamisessa. Osoitteessa: https://laakekortti.fi voit luoda ja päivittää sähköisesti oman lääkekorttisi. Lääkehoidonpäivänä apteekissa on tarjolla myös paperinen lääkekortti, johon voit lääkityksesi kirjata.

Itsehoitolääkkeet ovat tehokkaita lääkkeitä vaikka niitä voikin ostaa ilman reseptiä ja nekin aiheuttavat  haittavaikutuksia sekä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa.  Itsehoitolääkkeet ovat pääsääntöisesti tarkoitettu vain lyhytaikaiseen 1-2 viikkoa kestävään käyttöön. Varmista siis valintasi apteekissa ja kysy rohkeasti lääkkeistäsi, autamme mielellämme.

Sydänviikkoa vietetään 6.-13.4.2014. Apteekissa on teemaviikon perjantaina 11.4. jälleen mahdollisuus ilmaiseen verenpaineen ja verensokerin mittaukseen klo 14- 15.30. Paikallinen sydänyhdistys on mukana tapahtumassa. Sydänviikon teemana on arkisirkus. Tervetuloa mittauksiin ja noutamaan esimerkiksi pieni ruokasirkuskirjanen, jossa on maukkaita sydänystävällisiä ruokaohjeita arkeen.

Hyvää kevättä!

Farmaseutti Sanna, sydänvastaava

tunnetkolaakkesi

Samankaltaiset artikkelit