Matkailu avartaa

Tänä kesänä toteutui kauan suunniteltu haaveemme: vietimme kolmen viikon matkan perheen kanssa USA:ssa. Ensimmäinen pysähdys oli New York. Nyki on eloisa, iso kaupunki, jossa paljon pilvenpiirtäjiä mutta myös kauniita vanhoja rakennuksia. Sinne matkaavalle suosittelen ehdottomasti käyntiä musikaalissa sekä Central park-puistossa. Central parkissa on ihanan rauhaisa tunnelma, jossa voi istua puiston penkillä ja nauttia eväistä.

Seuraavaksi matkamme jatkui Floridaan Mexiconlahdelle: Naples. Siellä saimme nauttia upeista valkohiekkaisista rannoista, vapaana elävistä delffiineistä, pelikaanien mahtavista kalastuksista, auringon paisteesta ja ihanasta +32 asteen lämmöstä! -Rentoa lomatunnelmaa!

Matkoilla täytyy aina tutustua paikalliseen apteekkiin. USA:n apteekit olivat kuin pieniä ruokakauppoja: maitoa, pizzaa, olutta, viiniä, kosmetiikkaa, meikkejä…ja aivan liikkeen perällä vasta oli lääkkeet ja reseptitiski. Myös tavarataloissa saattoi olla keskellä lääkkeitä ja reseptitoimitus.

Myös paikalliseen terveydenhuoltoon tuli tutustuttua. Ensin ilmoittauduttiin ensimmäisellä tiskillä, ja sitten odoteltiin terveydenhoitajalle, joka mittasi verenpaineen ja kyseli mikä vaiva oli. Odottelujen jälkeen ohjattiin pötköttelemään sänkyyn. Sitten lääkäri tuli-nopea kurkistus korviin ja korvatippa resepti. Seuraavaksi vielä odoteltiin paperihommat vakuutusta varten- koko reissu kesti n. 4 tuntia. Tulipa testattua, että palvelu oli todella hidasta ja byrokraattista.

Matkamme oli todella onnistunut ja ihastuimme maahan-monta kokemusta rikkaampana palasimme koti -Suomeen ja toimme auringon tullessamme….alkoi Suomen helteet!

 

Farmaseutti Marja

DSCN0006

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN0009

 

 

 

 

 

Samankaltaiset artikkelit