Liikkujan apteekki

Liikkujan apteekki on valtakunnallinen terveysliikunnan toimintamalli. Sen taustalla ovat Kunnossa kaiken ikää (KKI-ohjelma), Suomen Apteekkariliitto ja Hengitysliitto sekä liikunnan aluejärjestöt (SLU).

Liikkujan apteekkina terveysliikunta on osa apteekkimme arkea ja asiakasneuvontaamme. Tarjoamme perustietoa liikunnan hyödyistä, liikkumattomuuden haitoista ja ohjaamme asiakkaitamme eteenpäin sopivan liikuntamuodon löytämiseksi. Meiltä saat neuvoja ja materiaalia myös omin päin liikkumisen tueksi.

Annamme myös neuvoja siihen, miten liikkua lääkehoidon aikana. Liikunta on tehokas apu esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien, tyypin 2 diabeteksen sekä hengityssairauksien hoidossa. Niiden, jotka eivät liiku tai liikkuvat hyvin vähän, riski sairastua infarktiin puolittuu jo tunnin kevyellä liikunnalla viikossa.

Teemme yhteistyötä Lohjan liikuntakeskuksen kanssa. Kerromme Lohjan liikuntakeskuksen liikuntatarjonnasta ja muista paikallisista liikuntaryhmistä sekä järjestämme teemapäiviä yhdessä ja yksin.

Apteekissamme on oma liikkujan hylly, josta löydät hyödyllisiä tarvikkeita liikkumisen iloksi asiantuntijoidemme opastuksella.

Tutustu Tee se itse- liitteen artikkeleihin painalla liitteen kuvaketta.