Aurinkoenergiaa talvikaamokseen

Viimeistään silloin tuntee, että on loma, kun astuu ulos lentokoneesta ja vastassa on lämmin/kostea ilmanala Thaimaan lämmössä- + 30 astetta- tuntuu taas hienolta olla matkalla!

Ennen matkaa olen taas pakannut hirmuisen määrän tuotteita matka-apteekkiini-yleensä paljon on ylimääräistä ja siitä saan kommentteja! Matkaan kannattaa pakata kunnon aurinkosuojakertoimet: vaaleaihoiselle 30 ja 50 suojakertoimet on ehdottomat Thaimaaseen matkustettaessa. Ihoa pystyy myös suojaamaan aloittamalla kaksi viikkoa ennen matkaa beetakaroteenia ja syödä sitä matkalla ja viikko vielä kotimaassa. Tästä on apua ettei tule aurinkoihottumaa sekä ruskettuukin paremmin. Vatsansuojaukseen  suosittelen maitohappobakteereita jo viikko- 3 päivää ennen  matkaa, matkan ajan sekä pari päivää matkalta paluun jälkeen. Mukana minulla on aina  myös Imodiumia ja lääkehiiltä. Edellisellä Thaimaan matkalla ripuli iski päivää ennen lentoa ja Imodium + maitohapot eivät auttaneet, niin Precosasta (propiotti)oli parempi apu. Precosa rauhoitti vatsan jo kahden ottokerran  jälkeen ja lento sujui ongelmitta.  Precosaa kannattaa käyttää 5 päivän kuurina tai herkempi vatsainen voi käyttää  sitä matkalla ripulin ennaltaehkäisyyn. Matka-apteekkiin kannattaa pakata vielä käsidesi, hydrocortisonisalvaa, antihistamiini,närästyslääkettä sekä rakkolaastareita. Matkalla herkästi tulee huuliherpes- aurinko ja snorklaus herkistää- suosittelen Sorefix -tuotetta koko matkan ajan- se sisältää sinkkiä ja mehiläisvahaa ja 30 suojakertoimen.

Ei hätää, jos matka-apteekki jää puutteelliseksi, koska Thaimaan apteekeissa on melkein kaikkea saatavilla. Kannattaa silti muistaa, vaikka antibiootinkin saa ripuliin suoraa apteekista, annostelu tulee varmistaa sekä syödä kuuri loppuun.  Hotelleissa on usein lääkäripalvelu sekä sairaalat on siistejä ja palvelu asiantuntevaa sekä lääkkeet saa tällöin suoraa sairaalasta. Hyviä kotiin tuomisia on tiikeribalsami sekä counterpain-voide (lihaksia rentouttava/lihassärkyyn).

Aikaeroon matkalla voi ottaa melatoniinia (tätä ei löytynyt Thaimaan apteekista) 1-4 iltana kohdemaassa. Valmistetta otetaan hieman ennen nukkumaanmenoa. Itään päin lennettäessä aikaeroon sopeutumista voi aloittaa ottamalla ensimmäisen annoksen jo lennon alussa iltapäivällä tai illalla 17-20, jolloin kohdemaassa on jo yö. Itse en kyllä koskaan saa nukuttua lentokoneessa, joten väsymyksen takia aikaerot tasoittuva tuolloin itsestään.

Minulle Thaimaan reissu oli jo kymmenes kerta ja ei varmastikaan viimeinen. Mitään suurempia terveysongelmia ei ole ollut, kunhan muistaa, että iho palaa myös pilvisinä päivinä, käyttää käsidesiä, juo paljon vettä, välttää syömistä seisovista pöydistä tai ruokapaikasta jossa ruoka on säilytetty auringon lämmössä.  Thaimaan matkailu on elämys: aurinko, kirkkaat vedet, hyvä ruoka ja ystävälliset ihmiset!

Lomaterveiset hymyn maasta-    SA-WAT-DEE   /farmaseutti Marja

Marjan blogi 3 130214

Samankaltaiset artikkelit